Un vol de rècord

Publicat

Ahir, l’aerolínia especialitzada en vols privats Comlux, va operar el que amb tota probabilitat es podria considerar com el vol sense escales més llarg mai operat a l’aeroport de Barcelona. El Boeing 787-8, amb registre P4-787, es va enlairar des de l’aeroport internacional de Tahiti, a la Polinèsia Francesa, i va aterrar 17 hores i 40 minuts més tard a l’aeroport del Prat.
Ayer, la aerolínea especializada en vuelos privados Comlux, operó el que con toda probabilidad se podría considerar como el vuelo sin escalas más largo jamás operado en el aeropuerto de Barcelona. El Boeing 787-8, con registro P4-787, despegó desde el aeropouerto internacional de Tahiti, en la Polinesia Francesa, y aterrizó 17 horas y 40 minutos más tarde en el aeropuerto del Prat.

Ambdós aeroports es troben a una distància de 16.245 km, superant amb escreix els 14.125 km del vol Barcelona – Darwin (Austràlia) que Qantas va operar l’any passat per dur els jugadors del FC Barcelona masculí de gira per Austràlia.

L’avió duia una lliurea especial a favor dels drets humans; més concretament, a l’Iran. Al costat esquerre del timó vertical hi ha una imatge de Mahsa Amini, torturada i assassinada per no cobrir-se correctament els cabells. I al costat dret, una imatge d’Amir Nasr Azadani, condemnat a 26 anys de presó per participar a les protestes que hi va haver al país. I al fuselatge s’hi poden llegir les següents frases:

  • Cap dona hauria de ser forçada a cobrir-se el cap.
  • Cap dona hauria de ser assassinada per no cobrir-se el cap.
  • Cap home hauria de ser penjat per dir això.
Ambos aeropuertos se encuentran a una distancia de 16.245 km, superando con creces los 14.125 km del vuelo Barcelona – Darwin (Australia) que Qantas operó el año pasado para llevar a los jugadores del FC Barcelona masculino de gira por Australia.

El avión llevaba una librea especial a favor de los derechos humanos; más concretamente, en Iran. Al lado izquierdo del timón vertical hay una imágen de Mahsa Amini, torturada y asesinada por no cubrirse correctamente el pelo. Y al lado derecho, una imagen de Amir Nasr Azadani, condenado a 26 años de prisión por participar en las protestas que hubo en el país. Y en el fuselaje se pueden leer las frases siguientes:

  • Ninguna mujer debería ser forzada a cubrirse la cabeza.
  • Ninguna mujer debería ser asesinada por no cubrirse la cabeza.
  • Ningún hombre debería ser colgado por decir esto.

Fotos: Oscar Martínez