Crònica Barcelona Open Day 2022

Publicat

El passat 20 d'octubre del 2022, l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, AENA i l'Associació Spotters Barcelona-El Prat van organitzar l'Open Day Barcelona 2022.

Després d'uns anys d'aturada, per culpa de la pandèmia que va provocar el COVID, el món de l'spotting va tornar a sentir aquelles sensacions inexplicables que provoca poder estar a peu de pista, fotografiant els avions i saludant a les tripulacions de les aeronaus. Salutacions recíproques que demostren que, uns professionalment i altres per hobby, a tots ens encanta i fascina tot allò relacionat amb l'aviació i la fotografia.

Va ser un Open esperat i desitjat. Com a mostra la gran participació que va tenir. Des del primer dia que es va publicar l'esdeveniment es va produir una gran expectació. Prova d'això és que totes les places van quedar copades als primers minuts després d'obrir el termini d'inscripció.

Van participar a l'esdeveniment socis/es de l'associació i spotters no socis, ja que hi havia més d'un 15% de places obertes a participants no associats.

Va ser una gran festa de l'spotting. Gosem dir, la millor festa de l'spotting que es pot celebrar a Barcelona.

Ens emplacem de bon matí, concretament a les 07.45 hores. Cares de son, però alhora cares amb un somriure als llavis, només de pensar en la jornada que teníem al davant. Repartiment d'armilles reflectores commemoratives per a l'Open. Uns, els més veterans en aquest tipus d'esdeveniments, atenent les preguntes dels que assistirien per primera vegada a un Open. Els participants més novells amb cares somrients, però amb una mirada d'expectació per imaginar el que viurien una vegada dins de l'aeroport. Pugem tots/es a l'autocar i directes al control d'entrada per poc després, trepitjar la pista i començar a gaudir sentint passar els avions a una distància 20/25 metres dels nostres ulls i objectius.

El dia no acompanyà gaire, tot i que amb una temperatura molt agradable. Els núvols no van permetre al sol participar a l'esdeveniment. Però això no va ser impediment per gaudir el moment i plantejar a l'spotter un altre repte: fer bones fotografies sense sol. I de debò que es va aconseguir, atesos els resultats que molts participants han compartit en xarxes socials i en grups de WhatsApp.

L´organització va ser perfecta, per part de l´aeroport i per part de l´associació. Els representants de l'aeroport es van bolcar a aconseguir que tot sortís a la perfecció i, de debò que ho van aconseguir. Destacar l'amabilitat i la predisposició perquè tot sortís de 10. Per part de l'associació un treball excel·lent i fantàstic entre bambolines, que va donar com resultat que tots els participants gaudiren de la jornada.

A l'hora de finalitzar l'esdeveniment, cares de resignació perquè el cos demanava més i més, però tot té un final. Abans d'abandonar les instal·lacions de l'aeroport, l'organització ens tenia preparada una sorpresa, que a tots ens va fer canviar aquesta cara que fas quan una cosa que t'agrada i arriba al final. Aquesta sorpresa va fer vessar les alegries viscudes durant tot el dia.

Finalment, tornada al punt de trobada matinal. Comiat de companys/es i amics/gues entre abraçades i encaixades de mans. A les nostres ments un pensament comú: començar a descomptar dies fins al proper Open Day.